"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. YILMAZ KAYA girmeyi başarmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan araştırmacıların yer aldığı bir ekibin bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, yazar sayısı gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikatör bilimsel etki endeksi  kullanılarak 22 anabilim dalı ve 176 alt anabilim dalında hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinden 195 Türk bilim insanının yer aldığı en etkili bilim insanları listesinde Doç. Dr. Yılmaz KAYA bilim insanı olarak yer alma başarısı gösterdi. Anabilim dallarına göre Türkiye'den listeye en çok bilim insanı 37 kişiyle kimya dalından girerken, klinik tıp 30 kişiyle ikinci sırada yer aldı.
DİLEK TOPRAK (0484) 212-1111 / 3001
1.12.2020