4. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı Gerçekleştirildi

4. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından organize edilen “4Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı (UCİP)” etkinliği Mühendislik Fakültemiz sergi salonunda yarışmacıların projelerini sergilemesiyle başladı.

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Musa Ataş’ın başında olduğu ekip tarafından düzenlenen UCİP etkinliği, uluslararası arenada öğrencileri, akademisyenleri ve inovasyon ile uğraşan kişileri bir araya getirdi.

Yarışmacılar; Gömülü Sistemler ve Robotik, Yapay Zekâ Uygulamaları, Mobil Uygulamalar ve Oyun Teknolojisi, Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları ve El-Cezeri’nin Tasarımlarının Günümüze Uyarlanması alanlarında yapmış oldukları çalışmaları gün boyunca sergilediler.

32 adet projenin yoğun ilgi gördüğü inovasyon ve proje pazarı etkinliği, hakem heyetinin yarışmacıların çalışmalarını incelemesiyle başladı. Hakemler projeleri, yenilikçilik, olgunluk seviyesi, katma değer ve yaygın etki ve ticarileşme potansiyeli ölçütleri bazında değerlendirerek derecelendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman ve protokol üyeleri ile standları gezerek katılımcılardan projeler hakkında bilgi aldı.

Hakemlerin değerlendirmeleri ardından Mühendislik Fakültesi C-blok zemin katında gerçekleşen ödül törenine geçildi. Törenin açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman: “Erman yaptığı açıklamada, “4. Uluslararası El Cezeri İnovasyon Günleri”nin üniversite tarafından proje pazarı olarak tasarlandığını söyledi. 30’un üzerinde projenin sergilendiğini belirten Rektörümüz; “Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Elektrik Elektronik Mühendisliği yanı sıra ilimiz dışından da katılımcıların projelerini teşhir etme ve anlatma imkanı oldu. Üniversitemiz kamu sanayi işbirliği noktasında da yeni ufuklar açma potansiyeline sahip. Bu çerçevede akıllı evden, akıllı restoran, pastaneden eğitim öğretim teknolojileri gibi hayatın çok farklı alanlarında çok güzel tasarımları görmekteyiz.” dedi.

Üniversitede farklı alanlarda proje, yayın ve patent sayılarının her geçen gün artış gösterdiğini belirten Erman, bu kültürün akademisyenlerin yanında öğrencilerin de istifade etmesini amaçladıklarını kaydetti.

4. Uluslararası El Cezeri İnovasyon ve Proje Pazarı (UCİP) etkinliğimizde Donanım, Sistem ve Mobil kategorsinde dereceye girmeye hak kazanan isimler ve projeleri ise şu şekildedir :

Sistem Kategorisi

1.lik ödülünü; Esansiyel Tremor Hastalığının Ön Tanısında LeapMotion Cihazının Kullanımı ile Ekrem Çavuş

2.lik ödülünü; Cezeri Dokunmatik Çerçeve ile Hasan Naser

3.lük ödülünü; Geleneksel 3-Boyutlu Yazıcıya Eklemlenebilen Modüler PCB Tasarımı ile Derya Koç

4.lük ödülünü; Cezeri İnteraktif Kum Havuzu ile Furkan Ali Soysal.

Mobil Kategorisi

1.lik ödülünü; PX-FO Interactive Education Application ile Halil Şahin, Hüseyin Biçen

2.lik ödülünü; EDSE- ARViewer ile Eda Yılmaz, Sema Gözkeser

3.lük ödülünü; Malware Analiz Programı ile Halit Mübayyid, Vedat Bülbül 

4.lük ödülünü; TravelGram ile Sheroz Sharipov.

Donanım

1.lik ödülünü; Sabun Yoksa Su Yok ile Bedirhan Doğan

2.lik ödülünü; Kablosuz Akıllı Kit ile Ömer Çaça,  Ümit Eker, Bahattin Korkmaz

3.lük ödülünü; Beyin Sinyalleri İle Kontrollü Robot ile M.Beshr Anis, 

4.lük ödülünü; Sesli Komutlarla Kontrol Edilen Robot ile Mahmut Koyuncu, Fırat Tekin.  "

DİLEK TOPRAK (0484) 212-1111 / 3001
Mühendislik Fakültesi
27.6.2019