Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Bir Başarı Daha Geldi

Fakültemiz öğretim üyelerinden, Dr. Öğretim Üyesi Yakup ASLAN'ın TÜBİTAK Projesi kabul edildi. Kabul edilen projede,  üretilecek fruktooligosakaritler (FOS), en önemli prebiyotik karbonhidratlardan biridir. Bazı gelişmiş ülkelerde, büyük miktarlarda (binlerce ton) üretilir ve dondurma, içecek, bisküvi, yoğurt ve kahvaltı yiyecekleri dahil birçok gıdada prebiyotik katkı maddesi olarak kullanılmaktadır (Gibson, 2004). Prebiyotikler insan sindirim sistemi tarafından sindirilemediğinden, çoğu bilimsel çalışmada insan sağlığı üzerinde önemli olumlu etkileri olduğu bu projeyle birlikte gösterilmesi hedeflenmektedir.

Yapılan çalışmanın bir ilk olacağına değinen Aslan; Projenin başarıyla sonuçlanması halinde ülkemize gıda alanına özgün bir katkı sunulacağı açıktır. Ayrıca Projeyi üniversitede yapmamıza imkân sağlayan ve çok değerli desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman'a teşekkür ederim dedi.

DİLEK TOPRAK (0484) 212-1111 / 3001
25.12.2019